BÄLTEN 199-449 KR / MANGO.COM
Kommentera 5
 
Jag tänkte att jag skulle berätta lite för er om skolåret som jag precis har påbörjat på Textil- och Modedesign. Pang på bara. Skoltider: måndag till fredag 8-18. Plus oftast 2-3 timmar efter skoltid som läggs på uppgifter som skall vara gjorda tills nästa dag. Well... Det är väldigt långa dagar. MEN, så otroligt roligt och man lär sig så himla mycket under dessa 12-13 timmar/dag så det här med att de är långa gör egentligen inte så värst mycket i slutändan (mer än att mitt huvud är helt packat med information och att jag går raka vägen till sängen när jag kommer hem, då. Hehe).
 
 
Upplägget är följande: var tredje vecka befinner vi oss i skolan - under de andra veckorna pluggar vi hemifrån och betar av ett x antal hemuppgifter. Och varanann av dessa veckor som vi är i skolan läggs fokus på sömnad - varannan på vävning. Sedan starten den 20 augusti har vi alltså hunnit med två veckors sömnad och en veckas vävning.
 
Mitt i dessa två perioder av sömnad/vävning läggs även andra ämnen in, så som mönsterkonstruktion, formgivning, materiallära, textil- och dräkthistoria och bindningslära. Nästa vecka ska vi dessutom åka på studiebesök till Göteborgsoperan, vilket självklart ska bli hur spännande som helst. Flera studiebesök kommer att läggas in framöver och jag ser fram emot dem alla, jag personligen lär mig allra bäst när jag får se hur saker och ting blir/går till i verkliga livet - att läsa om dem i en bok går oftast in genom ena örat och ja, ni vet, ut genom det andra. Ingen bra inlärningsmetod för mig alltså.
 
 
Utbildningen Textil- & Modedesign finns alltså i Skara och bedrivs av Formakademin Lidköping. Jag, som bor en liten bit därifrån (4 mil) tycker att upplägget är otroligt bra då jag inte behöver åka till skolan mer än två veckor varje månad, resten görs ju hemifrån. Väldigt bra för er som tänker söka dit nästa år och som kanske har en liten bit att åka.
 
Det här är alltså en ettårig grundutbildning i sömnad och vävning, och jag kan säga att det jag har lärt mig hittills trodde jag aldrig att jag ens skulle komma i närheten av. Det är så intensivt och det går så fort framåt så när det här läsåret är slut kommer jag att ha så mycket kunskaper att jag kan, om jag vill, studera vidare till eller arbeta som: inköpare, stylist, designassistent, textillärare, vävare, kostymör, ändringsskräddare, mönsterkonstruktör, teaterskräddare osv. Man har därmed stor nytta av den här utbildningen vare sig man jobbar i klädbutik eller som designer.
 
 
Jag rekommenderar er alla som är sugna på att gå den här utbildningen att söka nästa år, och var inte rädda för att ni ska komma dit med noll kunskap inom ämnet - jag hade knappt sytt innan och har redan lärt mig HUR mycket som helst. Har till exempel sytt en kjol efter mina egna mått och har den här veckan påbörjat en skjorta i oversize modell som jag hoppas kommer bli hur snygg som helst. Det här är ingen utbildning man ångrar att man gått, det kan jag lova er redan nu - det är i alla fall så jag känner efter bara lite drygt en månad.
 
Hoppas att ni nu fått en lite klarare bild av vad det är jag gör om dagarna. Har någon fler frågor om utbildningen får ni jättegärna höra av er - kommentera eller skicka ett mail! Adressen har ni under det här inlägget. Mer information finns även HÄR.
 
PS. Ni ska få ordentliga bilder på plaggen jag gjort alldeles snart!
Kommentera 1

Inte dum

Publicerat i: Mode

 

Bild från tidningen Damernas värld.

 

Kommentera 2
Visa fler inlägg