När man kommer till ett nytt land är nog språket en av de viktigaste sakerna att lära sig för att ta sig framåt. Det gör det lättare att kommunicera och skaffa nya bekantskaper, du får fler jobbmöjligheter, de små sakerna i vardagen (att handla mat, gå på bio, kunna läsa vad som faktiskt står på mjölkpaketets baksida eller åt vilket håll du ska gå för att komma till badhuset) förenklas avsevärt och, ja men - det är helt enkelt den rätta vägen för att snabbt finna sig till rätta i sitt nya hemland. Men hur lätt är det egentligen att lära sig ett nytt språk? Och hur gärna vill man lära sig?
 
Läkerol vill ta det här med språkkunskaper till en helt ny nivå med appen Let's talk. Här samlas människor från alla delar av Sverige för att kunna kommunicera med varandra och utbyta språkkunskaper. Appen är perfekt för dig som är ny i landet och vill hitta en vän att prata med och som samtidigt lär dig mer om vårt svenska språk, appen är till och med perfekt för dig som är född i sverige att lära dig mer om andra människors ursprung och livshistorier, det är bara du och din pratkompis som sätter gränserna tillsammans - och kanske blir ni dessutom varandras nya bästa vänner på köpet?
 
Appen är uppbyggd på ett superenkelt sätt. Du som talar flytande svenska paras ihop med någon som behöver öva på sina svenska språkkunskaper, man kan till och med bli ihopparad utifrån varandras matchande intressen eller med någon av samma kön om man så önskar. När ihopparningen är färdig kan ni chatta eller ha ett videosamtal med varandra och som sagt, vad som händer sedan bestämmer ni. Vill ni bara prata språk så gör ni det, vill ni dela med er av intressen, kultur och historier gör ni det. Appen är dessutom gratis vilket ju så klart är det bästa av allt. Sätt igång sökandet efter din språkvän redan idag vet ja, läs mer om appen genom att klicka dig vidare i videon här ovan (i vilken du dessutom får se självaste Timbuktu byta ett och annat ord med sin nya kontakt!).
Lycka till med språkkunskaperna!

-
Det här inlägget är sponsrat av Läkerol.