Som tjej vill man inte bli undervärderad. Tyvärr blir man ändå det många gånger och det tycker jag är så fruktansvärt fel. För vad är det som EGENTLIGEN - bortsett från den drös av tråkiga fördomar om att kvinnor helt enkelt är svagare än män - säger att vi inte inte kan prestera på topp efter lite blod, svett och tårar? Nej men precis, ingenting. Därför tycker jag att det är otroligt härligt att Libresse har gjort sin senaste kampanj med detta i åtanke, i vilken de påvisar att vi också kan, bara vi får chansen att prova och bevisa. Att vad vi har för kön inte spelar någon som helst roll när det kommer till prestation. Att fördomar kan dra något gammalt över sig. Och att framför allt vår mens aldrig kan sätta stopp för att ta oss till toppen. Bara vi tar kontrollen över den!
 
Att träna och idrotta som kvinna ska inte behöva styras av fördomar utan kunskap om hur vi bäst utnyttjar vår menscykel för att må bra. Mens och träning är nämligen ett rätt så tabubelagt ämne så vad är då inte härligare än att Libresse nu tar upp problemet? Föreställningar om att träning vid mens är skadlig, att det hämmar prestation, är inte ovanliga - och många är oroliga över att andra ska upptäcka att de har mens. Det är helt enkelt dags att prata om hur mens faktiskt påverkar kroppens förutsättningar vid träning. Bryta tabun om mens så att vi kan samtala om det, i samhället, på skolgympan och i våra idrottsföreningar.
 
Se videon här ovan och bli inspirerad till att läsa mer om ämnet. Om du klickar dig vidare i spelaren kommer du till Libresses hemsida där du kan få mer info om red.fit som är företagets sätt att lära oss kvinnor mer om våran menscykel och hur vi bäst hanterar de olika stadierna som den är indelad i. En helt fantastisk idé då faktiskt hela 44% av oss kvinnor i en undersökning svarar att vi har noll koll på vår egen menscykel. Det är dags att lära sig mer, helt enkelt!

-
Det här inlägget är sponsrat av Libresse.