the oversized oxford shirt - how to style it from day to night

Publicerat i: Inspiration #ginamyway, GINA TRICOT, SHIRT, collaboration, oversized, oxford shirt, styling
Jag skulle aldrig våga påstå att jag är något stylingproffs men sjukt kul är det, så när den här fina fina oversizade randiga oxford-skjortan damp ned i postlådan blev ju jag hur lycklig som helst. Tankarna snurrade runt i huvudet - hur matchar jag den snyggast? Som ni säkert har märkt är min personliga stil vääldigt enkel, det är detaljerna som gör det och det är jag inte sen att ta fasta på. Så jag tänkte så här: varför inte styla den här skjortan på två olika sätt - en vardagslook och en kvällslook som lätt kan anammas under en och samma dag? Hur bra? Så fick det bli och här ser ni resultatet. Jag älskar att den här skjortan är oversize, det gör den genast lite mer avslappnad och lite enklare att integrera i min egna smak. I vardagslooken valde jag att styla skjortan med mitt favoritplagg, jeansen. Att matcha en lite mer stram skjorta med ett par slitna jeans (gärna med lite hål i) är ett perfekt vardagsknep som får dig att se både uppklädd och avslappnad ut på samma gång. Sedan adderade jag bara sådant som jag tycker om: ringar, ett enkelt silverarmband, en rymlig väska så att jag får med mig allt som behövs under dagen, ett par bekväma (men galet snygga) skor som är perfekta även till en after work, strassörhängen (kan skippas under dagen för den som önskar), en mysig pälsjacka och sist men inte minst, den überbekväma bh:n. Utan den funkar ju inte dagen, eller vad säger ni som har koll på läget? I den här looken skulle jag bära skjortan knäppt nästan upp till halsen och bära den precis som den är, slappt utanpå jeansen. Så här blev resultatet av daglooken:
 
 DAY

 
Kvällslooken är som ni säkert har hajjat även den stylad med största fokus på skjortan. Här har jag valt att byta ut jeansen mot ett par skinnbyxor som genast drar upp festnivån i outfiten. Jag har också tagit bort den stora väskan och bytt ut mot en mer klubbvänlig sådan. Smyckena är de samma, men jag har adderat ett läppstift i en fin nudefärgad nyans som gör att dagens make up får sig en liten uppfräschning. I den här stylingen tycker jag att man med fördel kan slänga bh:n - om man är bekväm med det så klart (är man INTE det, addera en fin spets-bh vet ja! - vika upp ärmarna litegrann och kanske till och med vända skjortan bakofram, knäppa endast fåtalet knappar och knyta den nedtill. Snacka om feststämning! Skorna behöll jag, då de har lite klack och funkar även under en helkväll. För övrigt, den här skjortan är helt sjukt skön. Tunn i tyget, stor och luftig, och busenkel att styla som ni ser! Jag tycker att ni ska spana in den HÄR! Nu kommer också resultatet av kvällslooken, varsågoda!
 
NIGHT
 
 
Skjorta, Gina Tricot. Jeans, H&M. Skinnbyxor, H&M. Pälsjacka, Twist & Tango. Bomulls-bh, Made by Noemi. Spets-bh, Gina Tricot. Stor och liten väska, Missäy. Armband, Trollbeads. Örhängen, H&M. Mobilskal marmor, iDeal Of Sweden. Mobilskal glitter, Gina Tricot. Skor, Acne Studios. Läppstift, MDMflow. Ringar, en blandning av Pilgrim, Calvin Klein, Ur&Penn, Glitter o vintage. Bok, The Kate Moss Book.
 
 
Det här blev nog världshistoriens längsta blogginlägg, haha! Men jag hoppas ni gillade det och blir inspirerade av stylingen! Fler bilder med skjortan i fokus kommer att poppa upp här - och på mitt Insagramkonto @emelieelisabeth -  inom kort, håll utkik om ni är nyfikna! Puss!
 
 
Bilder: privata.
 
Det här inlägget är skrivet i samarbete med Gina Tricot.
 
 
följ mig på / follow me on
INSTAGRAM // FACEBOOK // PINTEREST // BLOGLOVIN'
 
 
Kommentera 1

fabilicious

Publicerat i: my looks GINA TRICOT, bering, fabulous
Den här helgen hade jag min jobbhelg på Gina, och det har gått som smort! Gled runt i bland annat den här tröjan och min fina klocka från Bering. Vill ni se fler bilder, kika gärna in på min Instagramsida - @emelieelisabeth! Ha en härlig måndag alla!
 
/.
 
This weekend I had my work weekend at Gina, and it went just as planned! Very good, that is. :) I wore for instance this cool sweater and my watch from Bering. Find the sweater HERE and check out more photos from my weekend HERE! Have a great Monday everyone!
 
Pics: Pinterest - 1, 2. Private.
 
 
follow me with
Kommentera 0

Tip of the day: silk blouse

Publicerat i: Tip of the day Preen by Thornton Bregazzi, blouse, silk
 
 
Hur fantastisk ser inte den här sidenblusen från Preen by Thornton Bregazzi ut att vara? Kika närmare på de überfina volangerna HÄR!
 
/.
 
How amazing does this Preen by Thornton Bregazzi blouse look? Take a closer look at the gorgeous ruffles HERE!
 
 
follow me with
 
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg