Skövdekliniken // Kemisk peeling

Publicerat i: beauty beauty, collaboration, kemisk peeling, skövdekliniken
I väntan på vad som kom att bli det bästa med min tisdag - en stund av ren lyx och avslappning hos Skövdekliniken!
 
Bedtime! Ja så kändes det faktiskt att lägga sig inne i behandlingsrummet. Så lugnt och skönt. Och sängen! Gudomligt härlig. Hade lätt kunnat somna där.
 
Men det var ju inte därför jag var på kliniken, för att sova alltså, hehe. Nä, här skulle det hända grejer.
Jag fick en kemisk peeling av Sarah som verkligen hette duga.
Produkterna som användes var dessa från Filorga. Från vänster till höger, i den ordningen.
 
Så här gick det till: 1. Mitt ansikte rengjordes med mild rengöringsmjölk då jag har känslig hy. 2. Pre peel: Huden baddades med pads som förbereder för nästa steg - den kemiska peelingen. 3. Eftersom pigmentförändringar är mörka till utseendet användes en blekande peeling på min hy. Bright peel penslas på huden. (Bright peel passar bra för åldersfläckar, pigmentfläckar och ojämn hud.) 4. Post Peel: En spray som puffas ut över ansiktet och tas bort med pads för att avsluta processen.
 
 
5. Till sist fick jag en helt fantastisk ansiktsmassage med lugnande kräm (B3 recovery från Filorga) för irriterad och känslig hud som återfuktar och stärker hudbarriären och som även har anti-inflammatoriska egenskaper. Den dämpar hudirritation och rodnad och kan användas som en dag/natt kräm för känsliga hudtyper och även efter t.e.x. laser, ansiktsbehandling eller kemisk peeling. Funderar faktiskt på att köpa krämen för att...
 
...för att jäklar vilket glow jag fick av den! Wow!!
 
På den här bilden ser man för övrigt fortfarande lite av mina pigmentförändringar. Det beror på att resultatet av peelingen inte syns helt på en gång då det är en process som fortsätter även efter behandlingen. Kemisk peeling påskyndar nämligen hudens cellförnyelse genom att bryta ned och eliminera det yttersta hudlagret (det blir lite torrt och sen ramlar det av) så att det får byggas upp på nytt igen. På så sätt förbättras hudens utseende avsevärt och den förbereds även för kommande behandlingar, vilket man som i mitt fall kan behöva då jag väntat lite väl länge med att ta tag i dessa skönhetsfel. Men! Om jag känner mig nöjd hittills? SKOJA INTE! Toknöjd! Och nu jäklar ger jag mig inte! Pigmenteringarna ska bort!! :)
 
Läs mer om behandlingen här nedan.
 
 
- - -
 
I tisdags fick jag en sån jäkla superbehandling hos finaste tjejerna på Skövdekliniken (i Skövde ;). Ni som följer mig på Instagram vet sedan innan att jag brottas med pigmentförändringar i ansiktet som jag antagligen har fått av att ha solat utan solkräm alldeles för mycket, bland annat. Kanske är det hormonförändringar som spelar in också, kanske en kombination. Stress, rökning och yttre faktorer som t.ex. avgaser påverkar också hudens mående och spelar en stor roll för hur hudytan ter sig. Hur som helst finns det ju behandlingar som tar bort sådana skönhetsfläckar, och ingen är nog gladare än jag över det. Jag har länge tänkt att jag ska göra något åt dem, alltså på riktigt ELIMINERA dem, men kanske inte tagit tag i saken ordentligt, förrän i år. I sommar har jag varit väldigt noggrann med solskyddet och nu är det dags att ta till det hårdare artilleriet, nämligen ansiktsbehandlingar. Den här gången gjorde jag en kemisk peeling hos Sarah.
 
Kemisk peeling från Filorga (som märket hon använde sig av heter) förbättrar avsevärt hudens utseende genom att eliminera det yttersta hudlagret på ett kontrollerat sätt samt accelerera cellförnyelsen och förbereda för kommande behandlingar. Behandlingen är vänlig mot huden och funkar bra även för de med känslig hy, som jag har.
 
Positiva grejer med just den här typen av behandling är att den inte bara tar bort pigmenteringar utan är också talgreglerande, den förbättrar hudens skyddsbarriär, den återfuktar, den tillför huden antioxidanter som skyddar mot yttre påverkan. Den bidrar även till hudföryngring, lenare struktur och mindre porer. Kemisk peeling är kort sagt grym mot mycket och gör hyn bättre, starkare och vackrare för varje behandlingstillfälle.
 
Kontenta: Känner mig nu bortskämd till tusen och väntar spänt på resultatet av behandlingen. Blir ni också sugna på att boka? Kika då in HÄR! Hos Skövdekliniken kan man göra allt från olika sorters ansiktsbehandlingar, bleka tänderna, nagel- & fransförlängning, permanent hårborttagning, ögonbrynstatuering, reducera synligheten av celluliter, ta bort en tatuering man ångrar, injicera fillers, reducera synliga blodkärl... Och så vidare! Skövdekliniken erbjuder det mesta inom skönhet och det är precis det jag älskar med dem! Värsta bra tipset: Du kan även köpa ett digitalt presentkort och skicka till någon du tycker om. Spana in hela prislistan och boka online HÄR!
 
/.
 
I got such a great treatment at Skövdekliniken the other day. A chemical peel by Sarah. Chemical peels are great for people like me, who has got uneven skin tone and pigmentations in the face. Thank you so so much Sarah for a moment of pure luxury and relaxation in your company.
 
 
 Pics: private.
 
This post is written in collab with Skövdekliniken.
 
följ mig på / follow me on
INSTAGRAM // FACEBOOK // PINTEREST // BLOGLOVIN'