Reklam: Från Sverige - Svenskmärkning

Publicerat i: Ads från sverige


 
 
När jag tog en kort promenad tidigare idag värmde solens strålar min rygg och nacke, det doftade av nyklippt gräs (en av mina bästa sommardofter tätt följt av sommarregnvåt varm asfalt), jag mötte en mamma med sitt barn cyklandes på sin trehjuling, och det kom stekos från en grill i närheten. Grillsäsongen är verkligen här och så fort regnet dragit förbi och solen letat sig fram igen sätter vi fart mot första bästa grillvänliga plats för att samlas runt, laga mat vid och därefter avnjuta en äkta svensk sommarmåltid. Hur härlig är inte våren och sommaren tack vare den tradition vi faktiskt har i Sverige? Det grillas hej vilt åt höger och vänster, på stranden, på kustklipporna, i trädgårdar och på landställen. Kanske att det till och med smugit sig fram en och annan elgrill på balkongerna runt om i landet. Och det doftar gudomligt. Korv som köttbit. Grönsaker som folieförpackade saftiga fruktbitar med choklad på. Sommaren är min bästa årstid rent matmässigt (ja, klimatmässigt också i och för sig, hehe) och allt som går att grilla, det grillas. Det spelar ingen roll om det är en kväll efter en lång arbetsdag eller en semesterdag - samma känsla infinner sig varenda gång. Ä K T A  S O M M A R ! ! !
 
En ny bra sak med just våra svenska råvaror är Svenskmärkningen som du ska titta efter i landets matvarubutiker om du precis som jag anser att det känns viktigt att veta var köttet, mjölken, grönsakerna, äggen eller den färska kanelbullen kommer ifrån.
 
Den blågula märkningen "Från Sverige" på en vara betyder att:
– Alla djur är födda och uppfödda i Sverige
– Odling har skett i Sverige
– Varan är förädlad och förpackad i Sverige
– För varor som innehåller flera ingredienser gäller särskilda regler. Det betyder att det är okej att använda exempelvis kanel eller russin i en bulle som är bakad i Sverige.
– Kött, mjölk, ägg, fågel, fisk och skaldjur är alltid utan undantag från Sverige.
 
Vill du läsa mer om "Från Sverige"-märkningen, varför du faktiskt ska välja svenskt kött eller mer exakt vilka varor det är som märks - besök då fransverige.se där du även kan se en kort men informativ film om det blågula märket. Heja Sverige, säger jag! För visst är det väl en trygghet i sig att veta att djuret du ätit mått bra under uppfödningen, att all odling och uppfödning är kontrollerade av svenska företag och att just våra svenska vackra tulpaner är klimatsmarta? Grymt! Se gärna videon här ovan för lite mer kort info!
 
 
-
Det här inlägget innehåller en reklamfilm från Från Sverige. Alla ord och åsikter i texten är dock mina egna.