Har du hunnit preppa ditt uterum inför ledigheten?

Publicerat i: Ads nordiska rum, sommar, uteliv
I betalt annonspartnerskap med Nordiska rum.
 
 
Den bästa tiden på året är äntligen här. Känner ni inte detsamma? Sommaren är utan tvekan min favoritdel av hela året. Att kunna gå barfota i gräset, känna den starka doften av syrenen, se alla glada barn som går på sommarlov, äta grillad mat med de man älskar - listan kan göras milslång. Men kanske handlar sommaren för mig allra mest om att få njuta av värmen som äntligen anlänt. Långa, soliga dagar i trädgården jäsandes på en solsäng, sippandes på iskallt vatten och lugna eftermiddagar i loungemöbeln följt av middagar i den ljumma kvällen.
 
I det här inlägget vill jag tipsa er om just sköna utemöbler, semestrarna närmar sig och det börjar därmed bli hög tid att inreda uterummet, trädgården eller balkongen. Särskilt det här året då många av oss kommer att spendera de lediga dagarna på hemmaplan. Kombinationerna finns ju i oändlighet, men jag väljer att fokusera på komfort och design, men också på hur praktiska möblerna är, de tre kriterierna jag i princip alltid har när jag gör mina val av inköp - oavsett om det kommer till inredning eller kläder och skor.
 
 
 
Okej! Var börjar vi? Jag kanske helt enkelt lägger ihop mina favoriter i ett kollage (som jag ju brukar göra) och försöker förklara hur jag tänkt. Já, vi kör - bilden här ovan, där har vi det. Soffgruppen längst upp till vänster hade jag med glädje placerat i en extra stor rabatt vi håller på och skapar i våran trädgård. Tanken är att rabatten ska växa sig till en fruktlund, med blandade växter men mest vill jag åt en känsla av kusten, med flera olika grässorter och andra växter och blommor som får växa ihop till en enda stor "äng". Där, mitt i bland allt, hade jag ställt denna grupp, och kunnat njuta där av en fika eller en god drink i eftermiddagssolen.
 
Det fina skåpet med dörrar av rotting hade jag placerat i ett uterum (balkong, orangerie eller inglasad altan) där det behövs bra förvaring. Sen kunde jag inte bestämma mig riktigt, så här kommer några alternativ till middagsbord. Det höga "barbordet" med tillhörande stolar tänker jag mig skulle passa utmärkt i det mindre uterummet, alternativt på din trall i ett mysigt hörn där du kan inta fördrinken med dina gäster. De större matgrupperna passar stora sällskap och bjuder in till långa middagar och större kalas både inne och ute.
 
Sedan har jag adderat lite smått och gott som behövs för det kompletta trädgårdslivet, allt från solskydd till mattor och serveringsbrickor. Spana in hela det fina sortimentet på nordiskarum.se, där finner ni även dynboxar och annat som hör utelivet till. Glad sommar!